Voelen

Lang geleden zei iemand tegen mij, ‘Esther, je mag alles voelen en je mag alles zijn’. Ik weet nog hoe beangstigend ik dat vond en ook dacht ik dat deze man niet goed wijs was. Al mijn angsten en verdriet voelen en uiten zou maken dat ik nog meer zou verliezen. Ik vond het de meest moeilijke opdracht in mijn leven. Want als het er van jezelf mag zijn in relatie tot de ander dan betekent dit dat je jezelf volledig opent en kwetsbaar laat zien. En hoe vaak is het dan toch niet teveel voor de ander. Jij met al die lastige gevoelens. En dan toch jezelf steeds gunnen alles wat er is te benoemen en te laten zijn…

Je eenzaamheid, je onzekerheid, je angst, je verdriet. Al deze gevoelens die in jou leven maken jou tot wie jij bent. Veel mensen proberen hun diepste gevoelens te onderdrukken, gaan erbij weg of laten hun masker zien. Omdat ze eigenlijk bang zijn voor de pijn en om met deze gevoelens niet perfect te zijn. Hoe mag ik ineens alles voelen zegt dan het ego, laten we sterk en flink blijven. Al dat gevoel maakt je kwetsbaar. Maar oh, jij met al je gevoelens maakt je juist zo krachtig. In al je gevoelens liggen ook nog eens je verborgen wijsheden. Dus het gevoel brengt je eigenlijk terug naar je kracht ☺️ wanneer de emoties steeds meer gezien mogen worden zal het je innerlijke wijsheid wakker maken.

Maar je bent juist zo mooi met al je imperfecties immers. Niets hoeft beter of mooier, niet hoef je te veranderen aan jezelf. Het enige wat je mag veranderen is dat je zacht en met liefde en respect met jezelf omgaat. Dus ook in relatie tot je gevoelens en gedachten. Want een ander mag er vast helemaal zijn bij je, maar mag jij dat zelf ook?

Hoe meer jij je imperfecties in kwetsbaarheid er kunt laten zijn, hoe minder kracht en invloed het op den duur op je heeft. Ik zeg altijd dat alles in jou er mag zijn en ik help je opnieuw te mogen voelen. Voelen, zoals jij je voelt. Zonder schaamte, zonder de angst om teveel te zijn, zonder schuldgevoelens. Ik help je graag stilstaan bij je diepste gevoel en er met liefde naar te kijken. Zo zal jij je steeds dieper transformeren tot de prachtige jij die je bent. Erbij aanwezig zijn, erbij blijven, het liefde geven. Dat geeft jou jezelf terug!

Mijn affirmatie van vandaag voor jou is :

IK BEN

IK BEN

IK BEN

Veel liefs Esther

Voel jij je geraakt door deze soulfood en wil je meer? Klik dan hier

Mijn account