Kaart 4

Kan je oprecht trots zijn op jezelf?
Zie je je moed, je kracht, je flexibiliteit, de vele offers die je hebt gebracht?

Het is goed genoeg met dat wat er is. Jij bent genoeg. Misschien kan je eens bewust stil worden en laat dan eens de film voorbij komen over je leven. En glimlach daar dan naar. Niets hoeft beter of mooier, geef alles een oké. Streven naar perfectie is je leven uit handen geven aan de buitenwereld.

Aanvaarding en acceptatie ontstaan wanneer jij jezelf de goedkeuring geeft en jezelf kunt vasthouden. Wanneer je kunt glimlachen naar je keuzes uit je verleden en kunt glimlachen naar je innerlijke obstakels. Keuzes die je eerder maakte, waar je niet blij mee bent, verdienen die glimlach. Je was immers toen daar waar je was, waardoor je deze keuzes maakte. Vergeef jezelf en begrijp jezelf. En verbind je niet met wat iemand vindt. De mening van een ander is niet essentieel. Misschien voelt dat zo en heb je de bevestiging nodig. Maar weet je, hoe harder je vraagt om bevestiging, hoe minder je deze krijgt. Dit heb je namelijk aan jezelf te geven.

Zie maar eens hoe mooi je bent, en probeer eens in de flow van je eigen leven te zijn en te blijven. In het ritme van je hart en ziel, nieuwsgierig kijkend naar wat zich allemaal als vanzelf aandient. En jij mag kiezen welke richting je gaat. Kijk eens bewust naar je mooie ogen in de spiegel, en zeg dan eens:

JIJ BENT MEER DAN DE MOEITE WAARD! IK HOU VAN JE.

Mijn account